Microsoft in opleidingen

ROTTERDAM, 10 FEBR. Microsoft investeert dit jaar tien miljoen gulden in de opleiding van IT-specialisten in de Benelux. Met de investering, die deel uitmaakt van het wereldwijde programma Skills 2000, hoopt de Amerikaanse softwarefabrikant een einde te maken aan het tekort aan gekwalificeerd personeel.

De software-branche heeft moeite met het aantrekken van deskundigen met een gedegen kennis van informatie- en communicatietechnologie. Volgens Microsoft zijn in de Benelux 20.000 IT-vacatures niet of moeilijk te vervullen. In Nederland zou het gaan om meer dan tienduizend plaatsen. De onderneming zal vijf miljoen gulden besteden aan de opleiding van progammeurs, ontwikkelaars, systeem- en netwerkbeheerders en verkopers. Zelf wil Microsoft 750 werkeloze informatici herscholen. Daarnaast financieert de onderneming externe opleidingsprogramma's voor minimaal driehonderd specialisten in infomatietechnologie.

Ten slotte worden korte trainingsessies voor minimaal 6.000 deelnemers georganiseerd. Ook investeert Microsoft 5 miljoen gulden in de samenwerking met hogescholen en universiteiten. Dat geld zal vooral gaan naar cursusmateriaal en de opleiding van docenten.