Barry Schwarz

Foto: Naast zijn rechtenstudie werkte Barry Schwarz (28) als free lance vormgever en barkeeper. Het ontwerpen won het van de juristerij en de horeca. Momenteel werkt Schwarz als art director voor het Internetbedrijf Netgate dat zich bezighoudt met het ontwerpen en ontwikkelen van websites tot het aanleggen van netwerk-koppelingen. Voor de Amsterdamse kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae maakte hij het ontwerp voor de Spinoza-on line-tentoonstelling (www.arti.nl/spinoza).

Hiervoor werden acht kunstenaars uitgedaagd Spinoza's gedachtengoed in één beeld weer te geven. Ook het ontwerp van de site van het PTT Internet Center is van zijn hand (www.eteringschans.com). Schwarz gelooft in een goed evenwicht tussen ontwerp en techniek: “Veel websites zijn te eenzijdig. Ze zijn of alleen grafisch mooi of technisch goed, maar heel lelijk.” De jonge designer heeft ook een eigen ontwerpbureau, Dizplay, dat zich vooral richt op driedimensionaal ontwerpen en animaties voor bijvoorbeeld reclamespotjes, waarvan er ook een te zien was op het jongeren muziekstation MTV. In de toekomst zien alle websites er zo uit, hoopt Schwarz. “Als kleine tv-stationnetjes.”

(Foto NRC Handelsblad/Vincent Mentzel)

's Avonds wat achterstallige correspondentie gedaan en een lange wandeling met de hond gemaakt.