Voetbal engeland; Volgers United onderuit

In Engeland wist koploper Manchester United met moeite een punt te bemachtigen tegen de nummer voorlaatst Bolton Wanderers (1-1). Andy Cole zorgde pas vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. De wedstrijd op Old Trafford begon een kwartier later dan de overige wedstrijden. Voor de aftrap werden de acht spelers herdacht die veertig jaar geleden de dood vonden tijdens het vliegtuigongeluk bij München.

Een van de overlevenden van de Busby Babes, Sir Bobby Charlton, leidde zaterdag beide ploegen naar de middencirkel en legde twee kransen.

Ondanks de matige 1-1 had Manchester United sportief gezien een goed weekeinde. Alle achtervolgers verloren hun wedstrijd. Nummer twee Chelsea verzuimde gisteren op twee punten van de landskampioen te komen. De ploeg van Ruud Gullit verloor met 2-0 van Arsenal. Stephen Hughes maakte beide doelpunten. Nummer drie Liverpool verloor op eigen veld met 3-2 van Southampton en ook nummer vier Blackburn Rovers ging onderuit in eigen stadion, met liefst 3-0 tegen Tottenham Hotspur. De voorsprong van Manchester United op het drietal Chelsea, Liverpool en Blackburn bedraagt vijf punten, die op Arsenal zes.