Rodelaar Hackl behaalt derde gouden medaille

NAGANO, 9 FEBR. Rodelaar Georg Hackl heeft vandaag voor de derde keer in successie de gouden medaille gewonnen. In de eenzitter was de 31-jarige Duitser ongenaakbaar. Hij leidde vanaf de eerste run en gaf de voorsprong in de resterende drie manches niet meer uit handen. Zilver werd gewonnen door de Italiaan Armin Zöggeler zilver, brons door Hackls landgenoot Jens Müller.

Hackl maakte gisteren en vandaag gebruik van aerodynamische schoenen. Volgens zijn concurrenten was het schoeisel in strijd met de reglementen. Onder aanvoering van de Amerikanen dienden zij gisteren een protest in, dat onmiddellijk werd afgewezen door de internationale rodelbond. “De schoenen gaven voordeel bij de afzet, dat scheelde honderdsten van seconden”, verklaarde de Amerikaanse delegatie na afloop.

Hackl grossiert in internationale titels. In zijn sportieve loopbaan won de voormalige Oost-Duitser drie wereldtitels, twee Europese titels en twee wereldbekers. Met zijn gouden medaille van vandaag treedt hij toe tot een select gezelschap olympiërs. Vijf atleten wonnen ooit eerder drie keer goud op de Winterspelen, kunstrijders Gillis Grafstrom (Zwe), Sonja Henie (VS) en Irina Rodnina (Sovjet-Unie), biatleet Ulrich Wehling (Noo) en schaatsster Bonnie Blair (VS). (DPA/SID)