PSV wint nipt van De Graafschap: 1-2

Een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd van de schoen van Luc Nilis behoedde PSV gisteravond tegen De Graafschap op miraculeuze wijze voor het zevende gelijkspel in een uitwedstrijd. PSV kwam in de tiende minuut door een corner van Godee op achterstand. Vreman kopte de bal van dichtbij geheel vrij via de grond in het net.

PSV had vervolgens moeite met de strijdlust van De Graafschap, dat vooral op het middenveld fel verzet leverde. Advocaat haalde Jensen na 35 minuten al naar de kant. De Deen had drie keer de bal bij een tegenstander ingeleverd. Met Khokhlov kwam er wel meer fysieke kracht op het middenveld, maar een groot aantal spelers worstelde met gebrek aan concentratie of vorm. Jonk, Cocu, Bruggink en Zenden speelden zonder enige bezieling. Nilis was gisteren op de Vijverberg louter uit op persoonlijk succes.

Kort na rust knalde Gerritsen op de lat. Toch kwam PSV in die tweede helft op gelijke hoogte. Nadat centrale verdediger Hendriks balverlies had geleden bij een lange rush over het veld, verkeek doelman Olyslager zich op een stuiterend schot van Stinga. “Kinderwerk die actie”, kritiseerde Graafschap-trainer Korbach de kamikazesolo van Hendriks. Na de gelijkmaker speelde De Graafschap voornamelijk op de counter. Invaller Möller raakte de paal. Net toen De Graafschap de wedstrijd professioneel leek uit te spelen, kwam bij een onbewaakt ogenblik de fatale tegentreffer. Een voorzet van Zenden werd door Cocu gemist, de bal schoot door en Nilis stond ineens vrij om van dichtbij in te tikken: 1-2.