NRC Handelsblad vernieuwt website

ROTTERDAM, 9 FEBR. De website van NRC Handelsblad is vernieuwd. Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van de webpagina's van deze krant direct de hoofdpunten uit het nieuws lezen.

In de nieuwe vormgeving is gekozen voor een openingspagina met drie kolommen. In de linker kolom wordt onder de kop 'Vers' aangegeven welke rubrieken, dossiers en bijlagen recent ververst zijn. In de middelste kolom staan de belangrijkste artikelen van de voorpagina, economie, sport en het hoofdredactioneel commentaar. De NRC Handelsblad-site opent voortaan elke dag met een foto.

In de rechterkolom vindt de lezer onder de kop 'En verder' korte nieuwsberichten, medianieuws, de nieuwe dagelijkse column De Draad, filmrecensies en discussies over actuele onderwerpen.

Behalve de vormgeving is ook de inhoud van de NRC webpagina's vernieuwd. Een uitbreiding is de dagelijkse column De Draad waarin dagelijks verslag wordt gedaan van actuele ontwikkelingen in de oude en nieuwe media. In deze column wordt de lezer uitgenodigd te reageren op ontwikkelingen in de digitale wereld. Reacties worden in volgende columns verwerkt.

Sinds januari 1994 verschijnt dagelijks een selectie uit het nieuws en de supplementen van NRC Handelsblad op Internet. De Internetredactie van NRC Handelsblad voegt dagelijks aan de artikelen die op de NRC webpagina's verschijnen links toe die verwijzen naar interessante informatie elders op het World Wide Web. Het aanbod uit de krant wordt aangevuld met rubrieken en dossiers die alleen op de NRC Webpagina's te vinden zijn. De Interneteditie van NRC Handelsblad trekt dagelijks ongeveer 4.500 bezoekers. In de rubriek Tegenspraak wordt de surfende lezer opgeroepen deel te nemen aan discussies over actuele onderwerpen, zoals de benoeming van kroonprins Willem-Alexander tot lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Op de website van de krant verschijnt voorts elke week nagenoeg de gehele wekelijkse themabijlage Profiel, aangevuld met hyperlinks naar informatieve websites. In de wekelijkse rubriek Economie voor jou gaan de economen Rolf Schöndorff en Jan Pleus in op de achtergronden van het financieel-economische nieuws. De rubriek Dwarsverbanden speurt wekelijks op Internet naar vergeten popsterren, televisieseries, films en stripfiguren.

Medio dit jaar zal een speciale dagelijkse Interneteditie voor de abonnees van de Weekeditie voor het buitenland van NRC Handelsblad verschijnen.

Het adres van de website van NRC Handelsblad op Internet is www.nrc.nl