Marjolein Ruyg

Foto: Voor een eigen homepage heeft zelfstandig webontwerper Marjolijn Ruyg (33) het te druk. Ruyg gaf de derde versie van de Digitale Stad vorm (www.dds.nl). Ze voegde pleinen en huizen aan de metafoor van de virtuele stad toe, zodat bewoners zich thuis zouden voelen.

'Kunst voor het volk' heet de digitale tentoonstelling van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis die Ruyg op eigentijdse wijze een gezicht gaf. Ze vermengde pop art met arbeiderskunst (www.iisg.nl/exhibitions/art). Inmiddels heeft Ruyg zich toegelegd op dynamisch en interactief ontwerpen. Voor een kindercomputerfestival in het Amsterdamse culturele centrum De Balie maakt ze een driedimensionaal kevertje, Bug, dat kan bewegen en praten (www.balie.nl/kidsenbits). “Webpagina's zullen in de toekomst minder statisch zijn”, voorspelt ze. (Foto NRC Handelsblad/Rien Zilvold)