Bijna 80 procent van Amerikanen steunt Clinton

WASHINGTON, 9 FEB. Volgens een nieuwe opiniepeiling van NBC en the Wall Street Journal vindt 79 procent van de Amerikaanse bevolking dat president Clinton het goed doet, een absoluut record. De onafhankelijke aanklager Kenneth Starr zou volgens 64 procent partijdig en politiek gemotiveerd zijn, 57 procent vindt dat hij zijn onderzoek tegen Clinton moet stopzetten.

Tegelijkertijd gelooft 39 procent dat Clinton heeft gelogen over zijn verhouding met stagiaire Monica Lewinsky. Kenneth Starr onderzoekt of Clinton een affaire heeft gehad met Lewinsky en haar heeft aangezet daarover te liegen. David Kendall, de raadsman van Clinton, zal vandaag een aanklacht indienen tegen Starr wegens het lekken van informatie. Vandaag maakt het weekblad Newsweek bijvoorbeeld bekend dat Starr een nieuwe getuige heeft: Witte Huis-ambtenaar Ashley Raines, die met Lewinsky zou hebben gepraat over haar veronderstelde affaire met de president. Deze informatie kan volgens het Witte Huis alleen van een medewerker van Starr afkomstig zijn. De onafhankelijke aanklager heeft dit weekeind aangeboden een intern onderzoek naar de lekken te verrichten. Zijn medewerkers beschuldigden het Witte Huis er dit weekeind van de informatie zelf te laten uitlekken om Starr in diskrediet te brengen. (AP, Reuters)