Biatlon

Het goud op de 15 kilometer biatlon voor vrouwen ging naar de Bulgaarse Jekaterina Dafowska. De 22-jarige skiloopster uit Tchepelare gold vooraf evenals Myllylae als een outsider voor de olympische titel, maar liet in Nozawa Onsen alle favorieten achter zich. Voor Bulgarije betekende het de eerste gouden medaille uit de geschiedenis van het Oost-Europese land. Achttien jaar geleden won het land brond door toedoen van skiloper Ivan Lebanov.

Dafowska combineerde vanmorgen snelheid met precisie. Van de twintig schoten miste ze er slechts één. Door haar foutloze vierde en laatste ronde kwam ze in het zicht van de medailles. Dafowska finishte in 54,52, waarmee ze zeventien seconden sneller was dan de Oekraïense Petrova (tweede) en de Duitse Disl (derde). Het Bulgaarse succes werd gecompleteerd door de vierde plaats van Filippova.