Wilde staking bij Scania in Meppel

Tweehonderd werknemers van de Meppelse vestiging van truckfabrikant Scania hebben gisteren gestaakt. Ze vrezen dat de vestiging dicht gaat. De wilde staking begon 's ochtends en stopte om 15.00 uur omdat de ploeg volgens rooster om die tijd naar huis gaat.

Een nieuwe ploeg was gisteren niet voorzien. Aanleiding tot de spontane actie was een bericht in het Nieuwsblad van het Noorden dat de vestiging dicht gaat. Het hoofd Communicatie van Scannia Nederland, H. Pronk, heeft tijdens de Bedrijfsauto-Rai gesproken met een journalist.

De Personeelsmanager van Scania Nederland, R. van Vliet, ontkent dat er besluiten zijn genomen over de toekomst van Meppel. Afgelopen zomer werd een onderzoek aangekondigd naar het voortbestaan van deze vestiging, waar cabines worden gemonteerd. Mogelijk worden deze werkzaamheden verplaatst naar Zweden. De conclusies van het onderzoek worden volgende week aan de concerntop in Zweden aangeboden. Die moet vervolgens nog een besluit nemen.