Twee doden in politiebureaus in Gelderland

NIJMEGEN, 7 FEBR. Een 45-jarige man is gistermorgen dood aangetroffen in een Nijmeegse politiecel. Justitie in Arnhem heeft de rijksrecherche opdracht gegeven een onderzoek in te stellen.

De politie wil niet zeggen waarom de man in de cel verbleef. Een politieman vond het lijk rond half zeven 's morgens. De zegsman van de politie wil ook niet kwijt wanneer de arrestant voor de laatste maal is gecontroleerd. Ook justitie doet geen mededelingen over het geval.

Politie en justitie zijn eveneens uiterst zwijgzaam over het onderzoek van de rijksrecherche naar de dood van een vijftigjarige Armeense vrouw. Deze vrouw overleed donderdagmiddag in het passantenverblijf van het politiebureau in Doorwerth.

Een woordvoerster van de marechaussee zegt dat de vrouw eerder op de dag op straat was gevonden. Marechaussees brachten haar vervolgens naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Zevenaar. Daar liep de vrouw echter weg.

Hoe de vrouw in het Doorwerthse politiebureau terecht is gekomen, is uit de verklaring van de marechaussee niet duidelijk.(ANP)