Telegraaf koopt Nederlandse Drukkerij

Het uitgeversconcern De Telegraaf zal het Nederlands Drukkerij Bedrijf (NDB) uit Zoeterwoude overnemen. NDB heeft ongeveer 130 werknemers en een jaarlijkse omzet van ruim 50 miljoen gulden. De werkgelegenheid bij NDB loopt door de inlijving geen gevaar. Door de inbreng van concerndrukwerk zal het aantal banen zelfs groeien, is de verwachting.

De directie van NDB ondergaat geen wijziging. De Telegraaf maakt van de gelegenheid gebruik om zijn grafische activiteiten te gaan bundelen in een aparte groep.

NDB past zowel wat betreft het orderpakket als persenbestand goed in de strategie van deze nieuwe groep. De grafische groep van het Telegraafconcern opereert voortaan onder de naam Biegelaar Groep, naar de drukkerij Biegelaar en Jansen in Maarssen, die al deel uitmaakt van het concern.