Selectie; Radio; zondag

De andere wereld van zondagmiddag. Hedy d'Ancona werd onlangs in het Europees Parlement voor nazi uitgemaakt toen zij haar drugsnota verdedigde. Wat staat een nuchter debat over drugs in de weg? In de Amsterdamse Balie een discussie hierover tussen d'Ancona, Freek Polak van de Stichting Drugsbeleid en de Kamerleden Jan Kees Wiebinga (VVD) en Wim van de Camp (CDA). Radio 5, 14.00-15.00u.

Een man die slaapt. De schrijver George Perec werd bekend met zijn omvangrijke werk 'Het leven een gebruiksaanwijzing', waarvan in 1995 een Nederlandse vertaling verscheen. Van het boek 'Een man die slaapt' geeft Bert Kommenij een weergave met veel geluiden van de stad. Radio 4, 18.00-19.00u.

Easy Listening. Van de close-harmony-groep uit de jaren zestig The Singers is het verzameld werk op cd verschenen. The Singers zijn nog steeds een voorbeeld voor groepen als The Manhattan Transfer en Take 6. Pianist en arrangeur Dave Grusin maakte een nieuwe versie van West Side Story. En een nummer van het volgende maand verschijnende 'neo funk-album' van voormalig Miles Davis gitarist John Scofield. Radio 1 & 2, 0.02-02.00u.

Zeven dagen zonder angst. Documentaire van Ineke Holzhaus over het verblijf van zes kinderen van vermoorde Algerijnse journalisten in Nederland rond de jaarwisseling. Morgen, Radio 5, 13.08-14.00u.