Selectie; Radio; Zaterdag

De wortels van het kwaad (9). Twaalfdelige radioserie over een nieuwe generatie Nederlandse cabaretiers. Mumtaz Jafri, Hetty Feteris, Frank van Pamelen en Maarten van Roozendaal staan centraal. Vandaag over muzikale inspiratiebronnen. Radio 5, 15.02-15.30u.

Het roze rijk. Programma voor homoseksuele mannen en vrouwen. Radio 5, 18.08-18.50u.

Avondconcert. In het kader EBU Opera season Les Contes d'Hoffmann van Offenbach uitgevoerd door koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Simone Young. Solisten Natalie Dessay, Patricia Racette, Jennifer Larmore, Susanne Mentzer en Richard Leech. rechtstreekse uitzending vanuit New York. Radio 4, 19.02-23.20u.

De ontmoeting. Met vandaag het levensverhaal van ds. W. Vroegindewey (90), emiritus predikant. Radio 5, 22.02-23.00u.

Volgspot-live. Hijlco Span ontvangt de Vlaamse cabaretier Geert Hautekiet die stukken uit zijn nieuwe programma 'De Held' ten gehore zal brengen. Verder The Watchman met Ad van Meurs, het Rotterdamse Trio Hasjee bezingt melig klein Rotterdams leed en Mijke Loeven laat met haar band horen hoe pop en rock haar jazz beïnvloedt. Radio 2, 22.04-0.00u.

4FM. Een programma van Co de Kloet en Paul Harvey. Met vandaag o.a. de World Music Chart Europe. Radio 4, 23.20-24.00u.

FILMS