Emerson geeft visitekaartje af bij MVV

ROTTERDAM, 7 FEBR. Reeds na 1 minuut en 44 seconden gaf de Braziliaan Emerson Luiz Firminho MVV gisteravond weer hoop in het gevecht om behoud van de het eredivisieschap.

Met een venijnig schot in de bovenhoek maakte de huurling de keuze van de Maastrichtenaren voor zijn diensten meer dan waar. Het leverde MVV drie kostbare punten op want in het duel tegen FC Groningen werd verder niet meer gescoord. Zelfs MVV lijkt te profiteren van de enorme instroom van buitenlandse voetballers in de Nederlandse competitie en het onwaarschijnlijk grote potentieel Braziliaanse talenten.

FC Twente wist na veel geploeter NEC in het Diekmanstadion met 1-0 te verslaan. Twente steeg drie plaatsen naar de tiende plek op de ranglijst. De winnende treffer kwam in de 67ste minuut op naam van McKinnon. Het kwalitatief niet al te beste duel werd ontsierd door twee rode kaarten. Pal voor rust kon Mikhailevitch van NEC van scheidsrechter Van Hulten vertrekken na een gemene overtreding tegen Vennegoor of Hesselink. Tien minuten na de hervatting kreeg Ajoupov van FC Twente kort achter elkaar twee gele kaarten.