Wedstrijd hangen in de ruimte

Voor de eerste keer wordt in Nederland een wedstrijd 'hangen in de ruimte' gehouden, meldt de Sterrenwacht in Nijmegen. Overmorgen, zondagmiddag 8 februari kunnen kinderen tot 12 jaar in een nagebouwd ruimtestation in de Kruittoren in het Kronenburgpark in Nijmegen proberen, als een aanstaande astronaut, te 'hangen in de ruimte', zoals de sterrenwacht het noemt.

Je moet daarbij aan twee aluminium staven hangen. De mensen van de sterrenwacht hebben de 'ruimte nagebouwd'. Je moet kunnen bewijzen dat je niet ouder dan twaalf bent, dus je moet legitimatiepapieren meenemen. In het Nijmeegse planetarium, sterrenwacht en ruimtevaartcentrum is ook een ruimtevaart tentoonstelling, met modellen en maquettes. De wedstrijd heeft plaats tussen 13.30u en 16.30u. De drie beste 'ruimtehangers' krijgen een prijzen. Het adres is Kruittoren, Kronenburgpark in Nijmegen. Inlichtingen: 024-6419929.