'Te hoog EU-tarief computers'

WASHINGTON, 6 FEBR. De Europese Unie heft te hoge importtarieven op computernetwerksystemen uit de VS. Dat is de conclusie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) na een Amerikaanse klacht.

De uitkomst van de geschillencommissie van de WTO betreft de grootste zaak gemeten naar de exportwaarde die Washington in Genève heeft aangekaart. De Europese markt voor Amerikaanse computers bedraagt meer dan 2,5 miljard dollar, aldus gisteren Charlene Barshefsky, de speciale Amerikaanse handelsgezant. De te hoge importheffingen zijn het gevolg van een verkeerde categorie waaronder de EU de netwerksystemen voor computers uit de VS definieert. De Europanen bestempelen de Amerikaanse goederen als telecommunicatiemateriaal, waarvoor een heffing geldt die ruwweg twee keer zo hoog is. (Reuters)