Ramsj

Ollie Johnston en Frank Thomas: The Disney villain. Gebonden, Hyperion 1993, van ƒ 105,50 voor ƒ 39,95. Het Martyrium.

Aardig kijkje achter de schermen van de Disney-Studio, verzorgd door twee van de legendarische 'Nine Old Men' die vanaf de jaren dertig voor Disney werkzaam waren. Hun speciale aandacht gaat uit naar zo'n vijftig 'colorful villains' zoals Brer Fox (uit The song of the South), Captain Hook, Cruella De Vil (101 Dalmatians) en al die andere koninginnen en stiefmoeders met hun 'cold, classical beauty which never quite hid their inner fury'. Rijk geïllustreerd.

Bij het Martyrium is eveneens te vinden: Disneyana, classic collectibles 1928-1958, een geschiedenis van de ontwikkeling en het op de markt brengen van tientallen Disney-producten als stripboeken, puzzels, prentbriefkaarten en poppetjes uit de jaren dertig van helden als Mickey Mouse en Donald Duck (gebonden, van ƒ 105,50 voor ƒ 29,95).