Op komst: vertaald

Douglas Coupland: Vriendin in coma. Meulenhoff. Verschijnt in tweede helft maart, gelijktijdig met de Amerikaanse editie. Roman over een vrouw die na zeventien jaar uit een coma ontwaakt.

Don DeLillo: Onderwereld. Anthos. Verschijnt in mei. Vertaling van de kolossale literaire verbeelding van de geschiedenis van Amerika in de afgelopen vijftig jaar.

John Irving: Weduwe voor een jaar/A Widow for One Year. Anthos. Roman die zich gedeeltelijk afspeelt in Amsterdam. De Engelstalige editie verschijnt in Nederland in maart, een maand eerder dan overal elders. De Nederlandse vertaling (van Sjaak Commandeur) komt op 20 april uit.

Zoë Jenny: De stuifmeelkamer. Arena. Verschijnt april 1998. De literaire hype van Frankfurt 1997. Debuutroman over jonge vrouw die na een scheiding van twaalf jaar herenigd wordt met haar moeder, maar niet nader tot haar komt.

Selma Lagerlöf: Het dagboek van de veertienjarige Selma Lagerlöf. Bert Bakker. Verschijnt in april. Jeugdherinneringen van de Nobelprijswinnares 1909, opgeschreven op 70-jarige leeftijd. Met een inleiding van Rudy Kousbroek.

Andreï Makine: Een Siberische lente. Vert. door Maria Noordman. De Geus. Verschijnt in april. Het leven van drie jonge mensen in een geïsoleerd dorp in Siberië wordt uit balans gebracht door de komst van de Transsiberië Expres en het zien van een Franse film met Jean-Paul Belmondo.

Toni Morrison: Paradijs. Roman. Bert Bakker. Verschijnt in maart. Het eerste boek dat Morrison sinds het winnen van de Nobelprijs (1993) publiceerde is een geëngageerde historische roman over de periode 1865-1965.

Konstantin Paustovskij: De baai van Kara Bogaz. De Arbeiderspers. Verschijnt in maart. Reisbeschrijving, psychologische schets en historisch gedocumenteerde avonturenroman zijn verenigd in deze roman uit 1932 over de kusten van de Kaspische Zee.

Georges Perec: Ruimten rondom. De Arbeiderspers. Verschijnt in mei. De schrijver van Het leven een gebruiksaanwijzing (1936-1982) varieert op de vraag 'wat er om de leegte heen of erin zit'.