Op komst: Nederlands

Hieronymus van Alphen: Kleine Gedigten voor Kinderen. Athenaeum-Polak & Van Gennep. De vroegste klassieker onder de Nederlandse kinderboeken voor het eerst in een geannoteerde uitgave.

Kees van Beijnum: De ordening. Nijgh & Van Ditmar. Verschijnt in april. Nieuwe roman van de schrijver van Dichter op de Zeedijk. Een afgestudeerde vrouw neemt een baantje als archivaris aan bij de weduwe van een voormalig NSB-voorman.

Hafid Bouazza: Momo. Prometheus. Verschijnt in maart. Eerste roman van Hafid Bouazza die in 1996 debuteerde met de veelgeprezen verhalenbundel De voeten van Abdullah.

Guido van Heulendonk: Aimez-vous les moules? De Arbeiderspers. Verschijnt in maart. Nieuwe bundel verhalen van de Vlaamse winnaar van de Gouden Uil 1996.

Constantijn Huygens: Brieven. Prometheus/Bert Bakker. Verschijnt in juni. Bloemlezing uit de correspondentie van schrijver-wetenschapper Constantijn Huygens, bezorgd door Michaël Zeeman.

Connie Palmen: I.M. Prometheus. Verschijnt in februari. Autobiografische roman over haar liefde voor schrijver/columnist Ischa Meijer, die drie jaar geleden op zijn 52-ste verjaardag aan een hartaanval overleed.

Gerard Reve: Het hijgend hert. L.J. Veen. Verschijnt in februari. Roman over angst, de drift van het bloed en andere onvervulde verlangens.

F. Springer: Kandy. Een terugtocht. Querido. Verschijnt deze maand. Het dagboek dat hij als twaalfjarige bijhield doet een man na vijftig jaar op zoek gaan naar zijn speelkameraadjes uit kamp Kandy op Ceylon.

Manon Uphoff: De fluwelen machine. Podium. Verschijnt in mei. Bizarre en sprookjesachtige verhalen over onder meer een Siamese tweeling, een eunuch en een Poolse bruid.

Elly de Waard: Anderling. De Harmonie. Nieuwe dichtbundel die een vervolg is op haar Eenzang-serie.

Rogi Wieg: Liefde is een zwaar beroep. Op verzoek van De Arbeiderspers houden Nederlandse auteurs de laatste vier jaar van dit millennium een jaardagboek bij voor de serie Privé Domein. De eerste is Rogi Wieg; Boudewijn Büch en Cyrille Offermans zullen volgen.