Neushoorn heeft bijna een naam

Honderden brieven, kaarten, faxen en e-mails uit Nederland en uit de hele wereld zijn binnengekomen met suggesties voor een naam voor het jonge Indische neushoorntje dat onlangs in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is geboren.

Er waren namen bij als N. Eushoorn en Pinokkio, maar de verzorgers wilden graag een naam die de Indische oorsprong van het neushoornjong verraadt. De redactie van de Kinderpagina heeft uit de honderden inzendingen een stuk of tien leuke gekozen, en die zijn doorgestuurd naar de neushoornverzorgers in Blijdorp. Zij zijn de uiteindelijke jury, en zij kiezen een dezer dagen de leukste naam. Dus een van de komende weken maken we bekend hoe het kleine neushoorntje in Blijdorp gaat heten. Let ook op het schooltelevisieprogramma Nieuws uit de Natuur.