Fortuna verslaat Sparta bij hervatting competitie

ROTTERDAM, 6 FEBR. Fortuna Sittard heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met succes afgesloten. De Limburgse voetbalclub behaalde gisteravond op eigen veld een 2-1 overwinning op Sparta. Bij rust leidde Fortuna met 2-0. Beide clubs zijn middenmoters in de eredivisie. Fortuna verdrong Sparta van de zevende plaats.

Fortuna verdiende de zege op basis van een betere eerste helft. De Spartanen misten duidelijk speelritme, na de onderbreking van zes weken. De spelers van trainer Van der Zee maakten een nonchalante indruk en verloren bijna alle onderlinge duels. Fortuna profiteerde van het gebrek aan vechtlust bij de tegenstander. Eerst scoorde Jeffrey met een fraaie lob, na balverlies van Gerard de Nooijer. Daarna maakte Hamming zijn veertiende seizoenstreffer. Hij blijft tweede op de topscorerslijst.

In de tweede helft probeerde Sparta meer druk uit te oefenen op het doel van Fortuna. Na een kwartier maakte Jalink een tegentreffer, op aangeven van Van der Laan. Sparte begon aan een slotoffensief, maar de gelijkmaker bleef achterwege. Dennis de Nooijer, Renfurm en Van der Laan misten goede mogelijkheden.