De boze theepot

De Boze Theepot zat al de hele ochtend voor het raam met een stukje legpuzzel in z'n tuit. Zijn bediende, de Russische Samovar, die alle theelepeltjes had opgepoetst, kwam naast hem staan en zei: “Boze Theepot, u heeft vier mogelijkheden met dat hoekstukje.”

“Namelijk?” bromde de Boze Theepot. “Links- of rechtsboven en links- of rechtsonder.”

“Bedankt,” zei de Boze Theepot. “Als lunch wil ik graag ossenstaartsoep.”

Zijn bediende slofte hoofdschuddend richting keuken, maar in de deuropening draaide hij zich om en zei op ferme toon: “Vroeger deed u zo'n legpuzzel in een kwartiertje. Misschien moet u er eens even tussen uit.” “Na de soep maak ik wel een ommetje.” “Nee, ik bedoel op vakantie,” verduidelijkte de Samovar. “In al die afgeladen vliegtuigen en treinen en bussen zeker? Ben jij soms niet goed bij je hoofd?” brieste de Boze Theepot.

Wordt vervolgd