Zilverprijs

De prijs van zilver is op de Europese goederenmarkt vanmorgen scherp gestegen nadat bekend werd dat de Amerikaanse belegger Warren Buffet een omvangrijke positie op de zilvermarkt heeft ingenomen. De prijs werd vanmorgen in de Londense ochtendhandel bepaald op 7,48 dollar, na een slot van 6,96 dollar gisteren. Gisteravond was de prijs in New York al opgelopen tot 7,28 dollar.

Halverwege vorig jaar bedroeg de zilverprijs nog 4,50 dollar. Tokio kende voor de tweede achtereenvolgende dag ongebruikelijk hoge activiteit in zilver-termijncontracten. Handelaren verwachtten vanmorgen dat, wanneer de prijs boven de 7,50 dollar stijgt, zilver makkelijk kan opstomen naar 8 dollar.

De zilverprijs bereikte vanmorgen zijn hoogste peil in tien jaar. Een zegsman van het foto-concern Polaroid, grootgebruiker van zilver, zei dat de prijsstijging geen invloed zal hebben op de winstgevendheid van de onderneming. Handelaren verwachtten dat de zilvermarkt voorlopig nog rusteloos zal blijven, waarbij vooral veel activiteit wordt verwacht van kleinere beleggers.