VNU blijft in Haarlem

HAARLEM, 5 FEBR. Uitgever VNU, bekend van publiekstijdschriften als Libelle, Margriet en Nieuwe Revu, gaat een nieuw hoofdkantoor bouwen in de provinciehoofdstad. Daarmee is een mogelijke verhuizing van de concerntop naar Hoofddorp of Amsterdam van de baan.

VNU heeft met de gemeente Haarlem overeenstemming bereikt over een 'representatieve locatie' aan de Schipholweg, op een steenworp afstand van het huidige hoofdkantoor.

Op de nieuwe plek verrijst voor de eeuwwisseling een huurpand van ongeveer 7.500 vierkante meter. VNU verklaart de keuze voor Haarlem uit de nauwe band van de uitgever met de stad. De onderneming zit er sinds de oprichting van rechtsvoorganger Spaarnestad in 1906.

Het nieuwe hoofdkantoor aan de Schipholweg biedt onderdak aan de raad van bestuur plus stafafdelingen, in totaal 120 personen. In het huidige hoofdkwartier werken 560 mensen.

De verhuizing van het hoofdkantoor hangt samen met het vertrek van voorheen Uitgeverij Spaarnestad uit het huidige pand in Haarlem. Spaarnestad is met een aantal andere dochterbedrijven per 1 januari opgegaan in VNU Tijdschriften, een nieuwe organisatie die wel in Hoofddorp wordt gevestigd. (ANP)