Spurs moeten verder zonder Klinsmann

ROTTERDAM, 5 FEBR. Jürgen Klinsmann komt mogelijk de rest van het voetbalseizoen niet meer in actie voor Tottenham Hotspur. De Duitse international moest gisteravond in het bekerduel tegen Barnsley met een gebroken jukbeen van het veld worden gedragen. Klinsmann maakte eind vorig jaar zijn rentree bij club uit Londen, die hem voor een half jaar op huurbasis overnam van het Italiaanse Sampdoria.

Het blessureleed van de Duitse spits kwam bovenop de nederlaag die Tottenham moest incasseren. Barnsley, hekkensluiter in de Premier League, won in de vierde ronde van de FA Cup met 3-1 van The Spurs door doelpunten van Ward, Redfearn en Barnard. Ginola redde de eer voor Tottenham, bij wie verdediger Clemence na rust uit het veld werd gestuurd. Barnsley stuit in de vijfde ronde op landskampioen Manchester United.

International Shearer leidde Newcastle United naar de vijfde ronde van het bekertoernooi. In de replay van het duel tegen Stevenage, een club uit de Minor League, nam de spits beide doelpunten voor zijn rekening, 2-1. Shearer was lange tijd uit de roulatie wegens een blessure. Vorige maand maakte hij zijn rentree bij Newcastle, dat dit seizoen onder leiding van manager Dalglish geen rol van betekenis speelt in de competitie.