SHB onderbreekt onderhandelingen

Directeur J. Schermer van de geprivatiseerde havenarbeidspool SHB heeft in de onderhandelingen met vakorganisaties tijdelijk stopgezet om de werknemers persoonlijk nader te informeren over de ernst van de situatie bij het bedrijf. De 'time-out', zoals Schermer het noemt, zal hooguit twee weken duren.

Vorige week vrijdag maakten de vakbonden bekend dat hun leden bij het bedrijf massaal het akkoord over de reorganisatie bij het bedrijf hadden afgewezen. Het akkoord kwam na moeizame en langdurige onderhandelingen tot stand en hield in dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen, maar wel dat alle (ruim 900) werknemers 4,5 dag per week zouden worden ingeroosterd, verdeeld over zes dagen. Daardoor zou de dienstverlening van het bedrijf verbeteren. In het basissalaris zou iedereen er 7,5 procent op achteruitgaan, maar het inkomen zou met toeslagen voor het werken op incourante tijden weer stijgen.