Papyrusrollen gevonden

CAIRO, 5 FEBR. Canadese archeologen hebben in een woestijngebied in Egypte 2000 papyrusrollen ontdekt uit de Grieks-Romeinse tijd. De rollen lagen in de ruïnes van een Romeinse stad die zeventien eeuwen geleden is gebouwd.

Het gaat volgens Egyptische deskundigen om de belangrijkste ontdekking sinds die van de papyruscollectie van Fayoum, zo'n zestig jaar geleden

Op de nu gevonden rollen staan zeer zeldzame handschriften in onder meer Latijn en Grieks. De rollen lagen in de vorig jaar gevonden ruïnes van een verdwenen stad bij de oase van Dakhla.

Britse archeologen beweren in de rotsen van het Griekse eiland Salamis een grot ontdekt waar toneelschrijver Euripides zich geregeld terugtrok. Zij troffen in de rotsspleet een deel van een van klei gemaakte schaal met de initialen van de Griekse classicus.