LOCATIES

Olympische locaties in de omgeving van Nagano:

Langlaufen In Hakuba, een stad ten westen van Nagano, wordt het langlaufen afgewerkt. De 18,6 kilometer lange baan ligt in een bosrijk gebied van bijna veertig hectare. Het complex bestaat uit drie banen: een A- en een B-parcours van elk 4,8 kilometer lang en een C-parcours van 7,8 kilometer.

Freestyle De freestyle- skiwedstrijden worden in het noordelijk deel van Nagano gehouden aan de voet van de Iizunaberg.

Schansspringen In Hakuba liggen twee springschansen op kunstmatige heuvels. De grote schans is 385 meter lang. Vanaf de plek waar de skispringers de schans verlaten, meet de baan 138 meter. Bij de kleinere baan is dat resp. 318 en 107 meter.

Reuzenslalom De reuzenslalom heeft plaats op de Higashidateberg, ten noordoosten van Nagano. Het natuurlijke parcours, in een bos, begint voor de deelnemers op 1.969 meter hoogte, de finish ligt op 1.530 meter.

Slalom Op de flanken van de Yakebitai wordt de slalom gehouden. Het parcours is 607 meter lang (bij vrouwen 530 meter) en kent een hoogteverschil van 220 meter (vrouwen 200 meter).

Afdaling Van de start (op 1.765 meter hoogte) tot aan de finish (840 meter) leggen de skiërs bij de afdaling nabij de stad Hakuba een afstand af van ongeveer drie kilometer. Zo'n 250 meter na de start in het Happo'one skigebied maken de skiërs hun eerste sprong, de grootste van de drie die in het parcours zijn opgenomen. Naar verwachting zweven de deelnemers zeventig meter door de lucht. Niet ver voor de finish bevindt zich de steilste helling, 31 procent.

Super-G De deelnemers aan de Super-G starten op 1.490 meter, ter hoogte van de eerste sprong bij de afdaling. Zij dienen een hoogteverschil van 650 meter te overbruggen.

Snowboard Het parcours voor halfpipe bevindt zich in de stad Yamanouchi, ten noordoosten van Nagano. De halve pijp is 120 meter lang, maximaal 18 meter breed, drie meter diep en heeft een stijgingspercentage van 13 graden. De reuzenslalom wordt op de flanken van de Yakebitai gehouden, net als de slalom bij de skiërs. De start ligt op 1.960 meter, de finish 290 meter lager op 1.670 meter. Het parcours is 936 meter lang.

Biathlon Acht kilometer lang en zeven meter breed is het biathlon-parcours in Nozawa Onsen, ten noordoosten van Nagano. De schietbaan en de controletoren bevinden zich op een vier hectare groot terrein.

Bobslee Bijna twee jaar geleden kwam in het stadsdeel Asakawa, in het noorden van Nagano, de bobslee- annex rodelbaan gereed. De 'spiraal' meet ongeveer anderhalve kilometer en telt vijftien bochten. Het verval van start tot finish bedraagt 113 meter. Op 56 plaatsen wordt met behulp van een computer de temperatuur van het ijs gecontroleerd.