Harde kritiek op van Gaal

In het Spaanse bekertoernooi deed Alavès andermaal van zich spreken. De koploper uit de tweede divisie won gisteravond voor eigen publiek met 3-1 van Deportivo La Coruña, de sterker geachte ploeg uit de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal. In de vorige ronde van de strijd om de Copa del Rey baarde Alavès opzien door landskampioen Real Madrid uit te schakelen.

Eerder won de ploeg van Compostela en Real Oviedo. Real Zaragoza is al zo goed als zeker van een plaats in de halve finales. Voor eigen publiek werd Betis Sevilla met 3-0 verslagen.

Barcelona speelt vanavond in eigen stadion tegen Mérida. De trainer van de Catalanen, Louis van Gaal, kreeg gisteren zware kritiek te verduren van de Spaanse bondscoach Javier Clemente. “Het spel van vorig seizoen was beter geordend”, sneerde hij. “Ik snap niet dat de trainer Reiziger en Bogarde de voorkeur geeft boven Spaanse internationals als Ferrer en Nadal. Dat is echt belachelijk. Maar goed, Van Gaal zal op zijn beurt niet begrijpen waarom ik die spelers wel in mijn voorlopige WK-selectie opneem.”