Haagse politie wil camera's in rosse buurt ophangen

DEN HAAG, 5 FEBR. De politie in Den Haag wil camera's ophangen in straten waar raamprostituees werken om zo een 'beheersbare situatie' te creëren. Volgens een woordvoerder bekijkt de politie op dit moment hoe het idee uitgevoerd zou kunnen worden. Als alles doorgaat, worden de camera's in de Poeldijksestraat en in de Doubletstraat opgehangen. Het gebied rond deze straten is in 1996 tot noodgebied uitgeroepen. De politie heeft daardoor ruime bevoegdheden om harder te kunnen optreden tegen drugsdealers en straatrovers.

In Amsterdam wordt de rosse buurt al met camera's bewaakt omdat zich daar veel straatcriminaliteit voordoet. De opnameapparatuur wordt op de Wallen uitsluitend gebruikt bij vervolging van criminelen die bijvoorbeeld iemand overvallen. Banden met privacygevoelige informatie worden vernietigd. De Registratiekamer heeft geen bezwaren tegen het inzetten van videocamera's als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. (ANP)