Ballon zal landen in Birma

PEKING, 5 FEBR. De drie ballonvaarders onder leiding van de Zwitser Bertrand Piccard, die als eersten in een ballon een non-stop vlucht rond de wereld wilden maken, hebben alsnog toestemming gekregen van de autoriteiten in Peking om door het Chinese luchtruim te varen. Maar de toestemming, waarover op hoog diplomatiek niveau overleg is gevoerd, komt te laat om de recordpoging te doen slagen. Vanochtend werd bekend gemaakt dat het drietal - de Zwitsers psychiater Piccard, de Belgische piloot Wim Verstraten en de Britse technicus Andy Elson - waarschijnlijk morgen zullen landen in Birma.

Als ze het zo lang volhouden zijn we er met hun Breitling Orbiter 2 wel in geslaagd het wereldduurrecord te verbeteren voor het in de lucht houden van een luchtvaarttoestel. Vanochtend vlogen de ballonvaarders ten noordwesten van Calcutta. (AP, AFP)