Air Holland blijft onafhankelijk

SCHIPHOL, 5 FEBR. De chartermaatschappij Air Holland komt niet in andere handen. Grootaandeelhouder Chartershare, die van zijn belang van 70 procent af wilde, heeft besloten zijn aandelen te verkopen aan de andere aandeelhouders. Dat betekent dat Air Holland niet in handen komt van een andere partij in de luchtvaart.

De directie, het personeel en de overblijvende aandeelhouders van Air Holland zijn bijzonder ingenomen met deze oplossing. “De consument en de reisbranche zijn gebaat bij een onafhankelijke chartermaatschappij”, stelt het bedrijf in de bekendmaking van de aandelentransactie.

Chartershare, voorheen de Stichting Levend Water van voormalig Centre Parcs-topman P. Derksen, is in onderhandeling geweest met diverse potentiële overnemers. Een van de gegadigden was Schreiner Airways. (ANP)