Personeelsopties

Er tekent zich een Kamermeerderheid af voor het wetsvoorstel van staatssecretaris Vermeend (Financiën) om het bezit van personeelsopties zwaarder te belasten. De VVD-fractie kan zich in het voorstel vinden nu Vermeend het heeft bijgesteld.

In het aanvankelijke voorstel moest tot de helft van de waarde van het onderliggende aandeel van de optie bij het belastbaar inkomen worden opgeteld, vanaf het moment dat een werknemer de optie in het bezit krijgt. Bij verkoop van de optie binnen drie jaar moet de koerswinst bovendien bij het inkomen worden opgeteld. De versoepeling bestaat volgens het Tweede-Kamerlid B. de Vries (VVD) uit een “tegenbewijsregeling”. Als de optiebezitter kan aantonen dat de fiscus van een te hoge waarde van het onderliggende aandeel uitgaat, dan zal de optie lager worden aangeslagen.