Netelenbos: schoolboek moet goedkoper

DEN HAAG, 4 FEBR. Educatieve uitgevers moeten de schoolboeken voor de hoogste klassen van de Havo en het VWO minder duur en minder kleurrijk maken, vindt staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs). Haar voorstel om de btw op schoolboeken te verlagen, maakt weinig kans, omdat dit strijdig zou zijn met Europese regels.

Zij zegt zich zorgen te maken over de kosten van nieuwe schoolboeken, die scholen nodig hebben voor de vernieuwing van de Havo en het VWO. Netelenbos heeft dit gisteren gezegd tegen de educatieve uitgevers op een bijeenkomst in Den Haag. Ze wil de boekenfondsen, die boeken voor ouders voordeliger maken, een 'impuls geven'. Een boekenpakket voor de 'tweede fase' op de middelbare school zal duizend gulden per jaar kosten, een verdubbeling van de huidige kosten. Zij vindt dat er best vijf in plaats van drie jaar met een nieuwe leermethode kan worden gedaan.