Joodse schrijvers in de Bijenkorf

AMSTERDAM, 4 FEBR. Tijdens de boekenweek (11-21 maart) organiseert de Bijenkorf een internationele schrijversmarkt met bekende joodse schrijvers uit de Verenigde Staten, Israël en Nederland. Op 15 maart zullen onder anderen Chaim Potok, David Grossman, Amos Oz, Meir Shalev en A.B. Yehosua present zijn.

Uit Nederland zijn onder meer Marcel Möring, Marga Minco, Lisette Lewin, Andreas Burnier en Helga Ruebsamen aanwezig.

De schrijfster Daphne Meijer schreef voor deze gelegenheid het boek Joodse tradities in de Literatuur. Dit catalogiserend werkje is gedurende de Literaire Boekenmaand van de Bijenkorf van 1 tot 30 maart in de winkels van de warenhuisketen voor een tientje verkrijgbaar.

De auteur van de Boekenmaand is Nelleke Noordervliet die in opdracht van het warenhuis de novelle Water en As schreef.