Fransen ontvoerd in Tsjaad

N'DJAMENA, 4 FEBR. In het zuiden van Tsjaad zijn volgens een Tsjadische radiozender vier Fransen ontvoerd. De Franse ambassade in de hoofdstad N'Djamena heeft het bericht vanmorgen bevestigd. De vier, een zakenman en drie vrienden, zouden zijn ontvoerd in het natuurpark Manda, in de buurt van Sarh. Volgens een parkwachter, die ooggetuige was van de ontvoering, zouden de mannen zijn meegenomen door vijf gewapende ontvoerders. De Tsjadische autoriteiten hebben nog geen idee van de identiteit van de daders. Het gebied, waar in het verleden wel rebellenbewegingen opereerden, was de afgelopen jaren juist vrij rustig. In oktober vorig jaar vielen ruim honderd doden bij schermutselingen tussen het leger en rebellen in de buurt van Moundou, tweehonderd kilometer westelijk van Sarh. (AFP)