ConcertZender begint actie

HILVERSUM, 4 FEBR. De ConcertZender begint een inzamelingsactie om de dreigende ondergang te voorkomen. De zender heeft geld om tot 28 februari uit te zenden. Er is een miljoen gulden nodig om te voorkomen dat de knop daarna om moet, aldus het station in een verklaring.

Begonnen als lokaal Amsterdams station zendt de ConcertZender sinds 1993 landelijk programma's uit op de kabel. In november '95 verdween het station korte tijd omdat er geen geld meer was. Tussenkomst van Veronica hielp de zender uit de nood. Nadat Veronica de steun had ingetrokken sprong de VPRO in de bres. De financiële steun van deze omroep is echter niet voldoende om te blijven uitzenden.

Van 7 tot en met 14 februari houdt de ConcertZender een actieweek om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen. (ANP)