Commerzbank: strop in Azië

FRANKFURT, 4 FEBR. De Duitse Commerzbank heeft een voorziening van 900 miljoen D-mark (een miljard gulden) gevormd om de negatieve gevolgen van de crisis in Azië op te vangen.

Ondanks de verwachte tegenvallers in het Verre Oosten heeft de derde bank van Duitsland een winstgroei van 25 procent gerealiseerd tot 2,3 miljard mark, zo werd gisteren bekendgemaakt. Analisten noemen de voorziening voor Azië hoger dan verwacht. Marktleider Deutsche Bank maakte vorige week bekend 1,4 miljard mark opzij te hebben gezet. Rekening houdend met de aanwezigheid van de beide banken in de Aziatische regio is de voorziening van de Commerzbank groter. Deutsche Bank heeft volgens analisten 9 miljard mark uitstaan tegen Commerzbank 6 miljard. De voorziening van de Commerzbank zou behalve met slechte leningen ook te maken hebben met tegenvallers in de effectenhandel in Azië. (Reuters)