Van Abbemuseum mag verbouwen

EINDHOVEN, 3 FEBR. De gemeenteraad van Eindhoven heeft gisteren het verbouwingsplan voor het Van Abbemuseum goedgekeurd. Voor het plan heeft de gemeente ruim 48,6 miljoen gulden uitgetrokken. Volgens planning begint de bouw aan het eind van dit jaar. Met Kerstmis 2000 moet het nieuwe gebouw open zijn.

Het nieuwe museum krijgt een drie keer zo grote expositieruimte. Er komen twee nieuwe blokken achter het huidige museum. Water omgeeft straks het grootste gedeelte van het expositiegedeelte. Opvallend onderdeel van het nieuwe gebouw is een 23 meter hoge expositieruimte, waarvan de wanden naar buiten wijken. Een eerder verbouwingsplan verdween na gerechtelijke procedures van tafel. De nieuwe plannen vallen ruim 20 miljoen gulden duurder uit. Voor een tekort van 4 miljoen zal het museum zelf sponsors zoeken. (ANP)