Nieuws van de Dag ter ziele

ROTTERDAM, 3 FEBR. De Courant Nieuws van de Dag is na 105 jaar ter ziele. Volgens bestuursvoorzitter L. van Aken van uitgeverij De Telegraaf was het “in stand houden van twee edities met een beperkte omvang niet langer verantwoord” vanwege de extra kosten die gemaakt moeten worden.

De krant had nog maar een oplage van 53.000 en maakte volgens Van Aken verlies. Van Aken zegt dat het “na 105 jaar spijtig” is om zo'n beslissing te nemen. Vanmiddag is er een vergadering met een redactie van de krant gepland. Volgens Van Aken was de hoofdredactie “niet blij” met de beslissing van de uitgever.

De Amsterdamse editie van De Telegraaf, het grootste ochtendblad van Nederland, zal volgens Van Aken nu aangevuld worden met extra pagina's over de Hoofdstad. Volgens Van Aken slinkt de ruimte voor avondkranten in grote steden omdat mensen vroeger naar televisie gaan kijken. Het Nieuws van de Dag heeft niet, zoals andere avondkranten kunnen profiteren van latere sluitingstijden van winkels.

Volgens hoofdredacteur M. van Nieuwkerk van Het Parool, concurrent van het Nieuws van de Dag, onderstreept de opheffing van zijn belangrijkste concurrent in de hoofdstad “het succes van het vernieuwde Parool”.