Nieuwe manager voor televisienet Nederland 3

ROTTERDAM, 3 FEBR. T. Kamlag wordt waarschijnlijk de nieuwe netmanager van Nederland 3. Het netbestuur van Nederland 3 heeft Kamlag voor deze functie voorgedragen.

De Raad van bestuur van de NOS zal hierover naar verwachting in de loop van deze maand een definitieve beslissing nemen.

Kamlag is sinds 1995 programmaleider televisie bij de NPS. Daarvoor werkte hij onder meer als eindredacteur en plaatsvervangend hoofdredacteur bij het NOS-journaal.

In 1989 werd hij chef actuele programma's van de NOS en in 1992 chef informatieve programma's. Hij was tevens hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek NOVA.

Als netmananger wordt Kamlag verantwoordelijk voor het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende omroepen op Nederland 3, de VARA, de VPRO en de NPS. Daartoe moet hij onder andere voorstellen maken voor de indeling van de zendtijd. Ook is hij verantwoordelijk voor het maken van een meerjarenplan voor Nederland 3. Onlangs werd J. Daalmeijer benoemd tot netmanager van Nederland 1 als opvolger van G. Hulshof. Bij Nederland 2 bekleedt B. Bremer deze functie.

M. Lindenberg wordt de nieuwe chef sport bij de NOS-televisie. Dat is gisteren in Hilversum bekendgemaakt door R. Bierman, directeur Radio en Televisie bij de NOS. Lindenberg was al waarnemend hoofd sport, als opvolger van K. Jansma die een half jaar geleden naar Canal+ vertrok.

Lindenberg blijft ook werkzaam als regisseur. Wel zal hij minder grote evenementen regisseren en zich meer gaan richten op het begeleiden en opleiden van mensen.

Volgens NOS-directeur Bierman is de werkdruk bij Studio Sport sterk toegenomen.

De redactie maakt nu 43 uitzendingen per week.