'Geval Nederland' donderdag op agenda van IOC-vergadering

ROTTERDAM, 3 FEBR. Niet eerder dan donderdagmorgen, pal voor de finale vergaderdag van de 107de sessie van het Internationaal Olympisch Comité, zal het bestuur van de organisatie in Nagano de kandidatuur van een tweede Nederlands IOC-lid in overweging nemen.

Juan Antonio Samaranch, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, liet gisteren na de opening van de vergadering desgevraagd weten nog steeds niet te weten wat hij aanmoet met de zes Nederlandse kandidaten. “Maar wat vindt U er eigenlijk van”, vroeg hij vertwijfeld.

Samaranch zegde toe “het geval-Nederland” serieus te bekijken. “Nederland heeft een aantal sterke kandidaten naar voren geschoven. Ard Schenk, Erica Terpstra en Wouter Huibregtsen.” De IOC-voorzitter noemde niet de namen van de drie andere kandidaten, hockeybestuurder Els van Breda Vriesman, roeibestuurder Marc Top en oud-journalist Wim Jesse.

Morgen heeft Anton Geesink, het enige Nederlandse IOC-lid, een werkvergadering met Samaranch. Dat gesprek gaat in de eerste plaats over Geesinks werkzaamheden voor het olympisch comité. “Maar het gesprek met Samaranch kan natuurlijk ook tot andere onderwerpen leiden”, aldus Geesink.