General Motors herstelt banden met Daewoo

DETROIT, 3 FEBR. Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) gaat weer samenwerken met Daewoo uit Zuid-Korea. De twee ondernemingen hebben een voorlopige overeenkomst ondertekend, die de mogelijkheid biedt van een strategisch samenwerkingsverband en gezamenlijke productieprojecten.

In 1992 gingen GM en Daewoo na zeven jaar uit elkaar door verschil van inzicht in het investerings- en marketingbeleid. GM deed toen zijn belang van 50 procent over aan drie andere divisies van het Daewoo-conglomeraat. GM heeft nadrukkelijk laten weten dat de nieuwe principe-overeenkomst met Daewoo een zeer voorlopig karakter draagt en niet per definitie uitmondt in nauwe samenwerking. De Amerikaanse autofabrikant zal ook geen geld in het Zuid-Koreaanse bedrijf steken. GM wil zijn aanwezigheid op de automarkt van Zuid-Korea vergroten. Daewoo is een van de Zuidkoreaanse conglomeraten die herstructureringen hebben aangekondigd in verband met de huidige financiële crisis in het land. (Reuters, AP)