Bank wil kluisinhoud achterhalen

EINDHOVEN, 3 FEBR. De directie van het Eindhovense regiokantoor van ABN-Amro heeft gedupeerde kluishouders uitgenodigd voor persoonlijke gesprekken. Vorig weekeinde werd bij het bankfiliaal in de binnenstad bijna de helft van de 1.100 safeloketten gekraakt. De bank wil te weten komen wat uit de kluizen is verdwenen.

Toen personeel van de bank vorige week maandagmorgen de kluisruimte opende, kwamen daar twee gemaskerde mannen uit met een volle plunjezak. Ze ontsnapten via de nooduitgang. Een deel van inhoud van de safeloketten lag op de grond in de kluisruimte. De gesprekken moeten uitwijzen wat aan wie toebehoort. ABN-Amro verwacht “voor 99 procent de puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen”, aldus een woordvoerder.

Veel klanten bewaren hun sieraden, waardepapieren en contant geld in een kluisje. De bank heeft geen overzicht van de inhoud.

Over de daders van de kraak is nog niets bekend. Een buurtonderzoek heeft volgens de politie geen bruikbare aanwijzingen opgeleverd.