Arafat voor overleg met Kok naar Den Haag

DEN HAAG, 3 FEBR. De Palestijnse leider Yasser Arafat komt donderdagavond voor overleg met de Nederlandse regering naar Den Haag.

De PLO-chef, die uit Madrid naar Nederland komt, heeft zelf om een onderhoud met premier Kok verzocht. Hij zal met Kok en minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) in het Catshuis de stand van het vredesproces in het Midden-Oosten bespreken.

Niet bekend

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen voorts bevestigt dat de Chinese premier, Li Peng, van 14 tot 17 februari naar Nederland komt voor politieke consultaties. Zijn bezoek geldt als afronding van de normalisering van de Chinees-Nederlandse betrekkingen, die in de eerste helft van vorig jaar verkoelden toen Nederland als voorzitter in de Europese Unie de schending van mensenrechten in de Volksrepubliek kritiseerde.

Van Mierlo reist van 9 tot 12 februari naar Thailand en Indonesië. Hij maakt dan alsnog een vorig najaar opgeschorte reis, die op het laatste moment moest worden afgezegd wegens politieke commotie rondom de kwestie-Bouterse. De reis naar Indonesië past in de in 1995 afgesproken reeks van bilaterale jaarlijkse consultaties. De Indonesische schuldencrisis en de val van de munt maken het bezoek nu ook politiek “veel interessanter” dan het vorig najaar nog zou zijn geweest, heet het in kringen rond Van Mierlo's ministerie.