Voetbal Engeland

De Engelse koploper Manchester United leed op het eigen Old Trafford een verrassende nederlaag tegen Leicester City. “We hebben gekregen wat we verdienden”, zei verliezend coach Alex Ferguson na afloop.

Hij vond dat zijn ploeg in de eerste helft te slap had gespeeld. Het gaat de afgelopen weken niet goed met de koploper. Het verlies tegen Leicester was het derde in vier wedstrijden. Het winnende doelpunt werd na 26 minuten door Tony Cottee gemaakt. “It was a great day. Marvellous”, zei een uitgelaten Leicester-coach Martin O'Neill.

Manchester United heeft het geluk dat de concurrenten ook niet erg goed voetballen. Blackburn Rovers en Liverpool hielden elkaar in evenwicht (0-0). Chelsea won wel, maar deed dat met 2-0 niet overtuigend tegen hekkensluiter Barnsley. De drie achtervolgers hebben vier punten achterstand. Arsenal, dat mede door een treffer van Bergkamp met 3-0 van Southampton won, volgt op acht punten.