Vier 'liberale' dichters gearresteerd in China

PEKING, 2 FEBR. De autoriteiten van Guizhou, een provincie in het zuidwesten van China, hebben vier dichters gearresteerd wegens hun liberale opvattingen, zo meldde een in Hongkong gevestigde organisatie voor de rechten van de mens vanmorgen.

Een oudgediende van de Chinese dissidentenbeweging, Xu Wenli, richtte zondag een open brief aan het parlement waarin hij aandringt op ratificering van de VN-conventie over economische, sociale en culturele rechten, die vorig jaar door China is ondertekend.

Niet bekend

Bevestiging van officiële zijde van het bericht van hun arrestatie was niet te krijgen, omdat overheidsdiensten zijn gesloten in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar.

De dissident Xu Wenli (54) dringt er bij het Nationale Volkscongres op aan de Chinese grondwet te amenderen om arbeiders in staat te stellen zich in vakbonden te organiseren, in overeenstemming met bestaande VN-conventies. (AFP, AP)