'Sorry' is niet meer voldoende

Is de 'opstand' van de procureurs-generaal tegen minister Sorgdrager terecht, aldus één van de vragen in de rubriek Tegenspraak op de Internetpagina. Hierbij enkele reacties.

Alle betrokkenen dienen zichzelf eens in de spiegel te bekijken en hun eigen gedrag tegen het licht te houden. Daarna moet men niet weglopen voor eventuele gevolgen van het eigen gedrag. Als men probeert om op constructieve wijze met elkaar het OM te leiden en de taken uit te voeren waarvoor zij zijn aangenomen dan kan het vertrouwen misschien weer terug komen.

Maar als men objectief bekeken niet meer te handhaven is dan dient men de eer aan zichzelf te houden en te vertrekken. Zo ook onze minister van Justitie. Zij heeft tijdens haar ministerschap te veel problemen gehad. 'Sorry' is niet meer voldoende.