Politieke zendtijd

Dinsdag, 20 januari. In de zendtijd van de politieke partijen, vanavond: de VVD. En jawel hoor!

Maar... dat kan toch niet waar zijn? Mijn Brian Ferry! Ja hoor, echt waar, het is Brian Ferry met 'Let's stick together'. Mijn liedje. En dat, onder het vrolijke en actief ogende clubje VVD'ers.

Onmiskenbare saxofoonsolo van Andy MacKay, bovenop het snelle ritme, heerlijke muziek was dat toch. Ik herinner het me nog goed. Ook die clip, met Jerry Hall, nu mevrouw Jagger. Tsjonge, dat was heel andere koek dan die Jorritsma of Terpstra... 'Come on, come on, let's stick together.'

Kijk, daar heb je Zalm, in z'n regenjas, ook weer op dat ritme gemonteerd. En daar heb je Bolkestein. Zonder das natuurlijk. Ja toe maar, lekker lachen, lekker jong, en: 'Let's stick together'! En een gein dat ze met z'n allen hebben!

Verantwoord groeien, en we zijn er klaar voor natuurlijk, en samen ook, vooral veel samen... Schiphol ook, uitbreiden, samen en verantwoord, en ook voor het milieu, ja natuurlijk. Ja, waarom niet? Alles goed is altijd het beste! Hup, en daar komt de tune van Brian weer. Hij moest eens weten.

CDA, maandag 26 januari, 15.54 uur. Everybody has gotta learn sometime... Een stuk braver nu, maar toch popmuziek. Meedeuner. Van Colin Blunstone? Even navragen. Nee, 't komt van de cd 'World Stars for Freedom' en 't staat op nummer 9 en 't is van de Korgi's.

Braaf nummer, van brave cd. Kan je helemaal leegplukken zo'n cd natuurlijk. Past goed onder 'verantwoord groeien', etc...

D66, maandag 26 januari, een paar uur later... Yes! Weer raak... 'With a little help from my friends'. Joe Cocker. Natuurlijk, allemaal vrienden, grote koppen, testimonials. En samen, vooral veel samen. Samen komen we er wel, samen met D66...

Of a little help niet a lotta help had moeten zijn; dat zien ze later wel, denk ik nog.

Ik heb het nog even nagevraagd bij mijn broer - die hoog in de reclame zit - of dit de trend is. “Ja, ja. Klopt helemaal. Levi is nu zover dat ze eerst een liedje uitkiezen en dan pas de spot erbij maken!”

Als je de 'song' hebt die iedereen al kent, dan heb je de aandacht al. De rest hoef je dan alleen nog maar in te vullen met wat leuke beelden of zo...